Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

HERLINGS MX2 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 2013



UN(DUTCH)ABLE!


O Ολλανδός teenager Jeffrey Herlings έγραψε τη δική του ιστορία την Κυριακή στην πίστα Serpentine στο Loket στην Τσεχία παίρνοντας 1-1 νίκες στο 14ο MX2 Grand Prix της σεζόν σφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο τον δεύτερο τίτλο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX2.


Είναι μόλις 18 ετών, ο Ολλανδός αναβάτης που ο επικεφαλής του KTM Motorsport, Pit Beirer, περιέγραψε ως το μεγαλύτερο ταλέντο στο ΜΧ, που βγήκε από την Ευρώπη και κατάφερε να κερδίσει όλους τους αγώνες της χρονιάς. 

Κατέκτησε τον τίτλο με τρεις αγώνες πριν το τέλος της σεζόν!

Ο Pit Beirer στο Loket είπε: “Η σαιζόν του Jeffrey είναι απίστευτη. Είναι σχεδόν αδύνατο να βρω τις κατάλληλες λέξεις – το να κατακτήσει τον τίτλο τόσο νωρίς είναι μια σημαντική επιβράβευση. Ο τρόπος που το έκανε – είναι απλώς ότι καλύτερο για το sport – και την KTM”.


Τα νούμερα αποκαλύπτουν την πραγματικότητα: 54 νίκες σε όλη του την καριέρα, 29 νίκες σε GP, 14 νίκες GP στη σειρά το 2013 (κάθε GP μέχρι τώρα σε αυτή τη σεζόν – 26 νίκες σε σκέλη, μία δεύτερη και μια τρίτη θέση).

Η εντυπωσιακή αυτή απόδοση από έναν νεαρό αναβάτη που ωρίμασε πολύ σε αυτή τη σεζόν και ανταμείφθηκε με μια μεγάλη γιορτή στη γραμμή του τερματισμού από την Red Bull KTM Factory Racing Team και πολλούς Ολλανδούς φίλους που έκαναν το ταξίδι ώστε να μοιραστούν αυτή το επίτευγμα.

Με διάθεση ενθουσιασμού, ο 18 ετών Jeffrey Herlings είπε: “Τερμάτισα καλά. Κέρδισα το σκέλος των δοκιμαστικών και στη συνέχεια και τα δύο σκέλη με αποτέλεσμα να κερδίσω το πρωτάθλημα. Τώρα είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Περιμένω με αγωνία τα επόμενα τρία GP και θέλω να μείνω αήττητος μέχρι το τέλος. Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι κέρδισα το πρωτάθλημα.”

Κάποια στιγμή ο Jeffrey Herlings θεωρείτο ο καλύτερος αναβάτης στην άμμο, σύντομα όμως απέδειξε ότι είναι ταχύτατος σε όλα τα τερέν. Ποτέ δεν είναι ευχαριστημένος με το να κερδίζει τον αγώνα, θέλει να κερδίζει με μεγάλη διαφορά. Την Κυριακή που πέρασε η κατάσταση ήταν η ίδια. Κέρδισε το πρώτο σκέλος με διαφορά 37sec και παρά το ότι στο δεύτερο σκέλος επιβράδυνε για να διασκεδάσει, πήρε και πάλι διαφορά 20,5sec, πάνω στο KTM 250 SX-F. Ο Herlings κέρδισε το Τσέχικο GP μπροστά από τον Γάλλο Christophe Charlier και τον Ρώσο Alex Tonkov. Ο Team Mate του Herlings, ο Γάλλος Jordi Tixier, τερμάτισε πέμπτος, καταλαμβάνοντας με άνεση την 2η θέση του Πρωταθλήματος.



Αποτελέσματα MX2 Loket

1. Jeffrey Herlings (NL), KTM (1-1)
(2013 MX2 Παγκόσμιος Πρωταθλητής)

2. Christophe Charlier (F), Yamaha (4-2)
3. Aleksandr Tonkov (RUS), Honda (3-4)
4. Alessandro Lupino (I), Kawasaki (2-8)
5. Jordi Tixier (F), KTM (5-5)



Βαθμολογία MX2 μετά από 14 από τους 17 γύρους

1. Herlings, 692 points
(2013 Παγκόσμιος Πρωταθλητής τρεις αγώνες πριν το τέλος)

2. Tixier, 515
3. Jose Butron (E), KTM, 436
4. Charlier, 405
5. Glenn Coldenhoff (NL), KTM, 377



Βαθμολογία Κατασκευαστών MX2 μετά από 14 από τους 17 γύρους

1. KTM, 697 βαθμοί

2. Yamaha, 506
3. Kawasaki, 401



www.ktm.com
www.ktmimages.com