Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

HONDA SUPER CUB: ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΣΧΗΜΑ ΩΣ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΠΑΤΕΝΤΑ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ/ΠΕΙΑΣ)

Η Honda Motor Co. Ltd., ανακοίνωσε ότι το Ιαπωνικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών κατοχύρωσε τρισδιάστατη πατέντα για το σχήμα του SuperCub, του δημοφιλούς και διαχρονικού ‘παπιού’ της Honda. Είναι η πρώτη φορά στην Ιαπωνία που το σχήμα μιας μοτοσικλέτας ή κάποιου προϊόντος της αυτοκινητοβιομηχανίας κατοχυρώνεται σαν τρισδιάστατη πατέντα, και αποτελεί εξαιρετικά σπάνια περίπτωση για βιομηχανικό προϊόν ανεξαρτήτως είδους.

Δείγμα τρισδιάστατης πατέντας του SuperCubΠενήντα και πλέον χρόνια από τότε που το SuperCub παρουσιάστηκε για πρώτη φορά (1958), η Honda έχει διατηρήσει απαράλλακτη τη σχεδιαστική φιλοσοφία του SuperCub επιτυγχάνοντας παράλληλα λειτουργικές βελτιώσεις. Αποτέλεσμα είναι ότι οι περισσότεροι καταναλωτές που βλέπουν το SuperCub, αναγνωρίζουν στη σχεδίασή του ένα προϊόν Honda, και αυτό αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα προκειμένου το Ιαπωνικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών να κατοχυρώσει το σήμα κατατεθέν.

Το SuperCub πωλείται σε περισσότερες από 160 χώρες*. Η συνολική παγκόσμια παραγωγή του SuperCub ήταν 87 εκατομμύρια μονάδες* μέχρι το Μάρτιο του 2014, που σημαίνει ότι το SuperCub είναι το δίκυκλο με το μεγαλύτερο όγκο παραγωγής παγκοσμίως.

Η Honda θα συνεχίσει προστατεύει τη βασική φιλοσοφία του SuperCub και να προσπαθεί να προσφέρει χαρά σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.

*Εσωτερικά δεδομένα της Honda

Σχετικά με την παραγωγή του SuperCubΣυνολική παγκόσμια παραγωγή της σειράς SuperCub
10 εκατομμύρια μονάδες: Αύγουστος 1974
50 εκατομμύρια μονάδες: Δεκέμβριος 2005
60 εκατομμύρια μονάδες: Απρίλιος 2008

Παραγωγή της σειράς SuperCub: Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Βιετνάμ, Βραζιλία, Κίνα, Νιγηρία, Ιαπωνία, κλπ.

Η Honda παράγει αυτή τη στιγμή τη σειρά SuperCub σε 15 εργοστάσια παραγωγής σε 14 χώρες ανά τον κόσμο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΤΑΣ: 6o HAND SHIFT RALLY (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Έφτασε ο καιρός για το καλοκαιρινό μας ράλι!

Τα V2 από την ήπειρο που ανακάλυψε ο Κολόμβος , θα ‘βγουν στους δρόμους για ακόμη μία φορά, κάνοντας αρκετά κεφάλια να γυρίσουν στο πέρασμα τους !

Για φέτος η διαδρομή θα μας ταξιδέψει σε διαδρομές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, και θα μας οδηγήσει στην πανέμορφη Ιτέα- Δελφούς.

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014, ενώ την Πέμπτη 12 Ιουνίου θα παραδοθούν στους συμμετέχοντες οι φάκελοι και τα ‘number plates’.

Η συμμετοχή έχει οριστεί στα 60 ευρώ για τους συμμετέχοντες και στα 50 ευρώ για τους συνοδούς.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2102284157 κ. Γ. Λάνδρου, 6942519086 κ. Σ. Μυλωνάς, καθώς και στα τηλέφωνα της λέσχης.

Από την Γραμματεία της λέσχης
Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μοτ/τας
Πλατεία Αγ. Ασωμάτων 6
10554
Θησείο
Αθήνα

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα και Πέμπτη 21:00 έως 23:00
Τηλέφωνα:2103250445 2103221834
http://www.classicbike.gr/
https://www.facebook.com/hellenicclassicmotorcycleclub

6η ΣYNEXOMENH NIKH ME POLE POSISTION ΓΙΑ ΤΟΝ MARQUEZ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ GP (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Ο Πρωταθλητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP 2013 MarcMarquez (Repsol Honda RC213V) κατέκτησε την 6η συνεχόμενη νίκη του με Pole Position στο Ιταλικό Moto GP μετά από μία σκληρή μάχη που είχε με τον οδηγό της YamahaJorgeLorenzo, ο οποίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Οι 77.463 ιταλοί θεατές είχαν τη δυνατότητα να δουν ένα συγκλονιστικό αγώνα που έκοβε την ανάσα με τις συνεχείς εναλλαγές των αναβατών στην πρώτη θέση και τελικά τον Marqueez να κερδίζει την πρώτη θέση με διαφορά 0.121 δευτερόλεπτα. Η νίκη αυτή ήταν η 12η για τον Ισπανό αναβάτη στη μεγάλη κατηγορία και η 38η στην καριέρα του στα 125ccκαι στη Moto2. Όπως και στους προηγούμενους πέντε αγώνες της σεζόν ο Marquez ξεκίνησε από την pole position της πίστας του Mugello με που βρίσκεται έξω από τη Φλωρεντία και έχει συνολικό μήκος 5.345 Κm. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν ιδιαίτερα γρήγορος από το ξεκίνημα του και ο Marquez πραγματοποίησε τον ταχύτερο χρόνο στον πέμπτο γύρο ..............