Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Η APRILIA ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPERBIKE 2013. ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΜΠΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΑ Η ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ WSBK ΕΝΩ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΤΗΣ 52 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ.(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ  Η APRILIA KAI TO 2013, KATAKTA THN  ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕ 550 ΒΑΘΜΟΥΣ  ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ KAWASAKI (501), BMW (443), SUZUKI (243), ΗΟNDA (236), DUCATI (185) KAI YAMAHA (8).

OΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΝΑΒΑΤΕΣ ΤΗΣ APRILIA, LAVERTY KAI GUINTOLI ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΑΒΑΤΩΝ.


Jerez (Ισπανία), 20 Οκτ. 2013 - Η Aprilia ολοκλήρωσε την εξαιρετική της πορεία, η οποία ξεκίνησε με την καθολική κυριαρχία της στον 1ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike, στις πίστες του Phillip Island και έκτοτε τίποτα δεν κατάφερε να την μετακινήσει από την 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι γερές βάσεις για
την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος μπήκαν από νωρίς και έτσι σήμερα η Aprilia στέφεται για ακόμη μία χρονιά Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κατασκευαστών Superbike 2013. 

Η πολυνίκης Εταιρεία του Noale μετρά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, μόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, 5 τίτλους στη σειρά, φτάνοντας τους 52 συνολικά στην 20ετια.

Με 10 νίκες συνολικά (9 για τον Laverty και 1 για τον Guintoli) και 26 θέσεις στο βάθρο, η APRILIA, κατάφερε να συγκεντρώσει 550 βαθμούς, 49 βαθμούς περισσότερους από την Kawasaki (501), 107 βαθμούς περισσότερους από τη BMW (443), 307 από τη Suzuki (243), 314 από τη Honda (236), 365 από τη Ducati (185) και 542 από τη Yamaha (8), επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά την τεχνολογική υπεροχή της μοναδικής Aprilia RSV4.
Τα εκπληκτικά αποτελέσματα για την Aprilia, χτίστηκαν με συνέπεια και πέντε χρόνια συνεχούς δέσμευσης της ομάδας στο θεσμό του πρωταθλήματος των Superbike. Η Aprilia, έχει διαγράψει μία πορεία γεμάτη επιτυχίες, ενώ έχει σημειώσει σπουδαίες νίκες, κατακτώντας δύο φορές τίτλο αναβάτη και κατασκευαστή το 2010 και 2012. Η εμπειρία που αποκτήθηκε μέσα από τις αναμετρήσεις επέτρεψε σε όλους τους αναβάτες της, να επιτύχουν σπουδαία αποτελέσματα, σε εξαιρετικά μεταβαλλόμενες αγωνιστικές συνθήκες.

Ο Romano Albesiano, Διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Aprilia, εξέφρασε τη βαθιά ικανοποίησή του για τα εξαιρετικά αποτελέσματα της ομάδας: «Η κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου κατασκευαστών είναι μία πολύτιμη αναγνώριση, που έχει μεγάλη σημασία για εμάς. Είναι μια απόδειξη της τεχνολογικής υπεροχής της RSV4, η οποία έχει καταφέρει να επιβάλλει την αγωνιστική της κυριαρχία, όλο αυτά τα χρόνια. Είναι μία μοτοσυκλέτα για την οποία όλοι, είμαστε βαθιά υπερήφανοι, καθώς αποτελεί ένα αυθεντικό προϊόν made-in Italy. Μαζί με τους μηχανικούς της Aprilia, έχω διαχειριστεί την ανάπτυξη του RSV4, σε μοντέλο δρόμου και είναι πάντα συναρπαστικό να τη βλέπω να κερδίζει παγκόσμιους τίτλους στις αγωνιστικές πίστες. Η φετινή χρονιά ήταν εξαιρετικά σημαντική καθώς προχωρήσαμε στην περαιτέρω ανάπτυξη της RSV4, η οποία είναι πλέον αδιαμφισβήτητα η καλύτερη σούπερ σπορ μοτοσυκλέτα νέας γενιάς. Η αποδεδειγμένα σταθερή απόδοση από τους αναβάτες της αγωνιστικής ομάδας οδήγησε την Aprilia στην απόλυτη κυριαρχία της βαθμολογικής κατάταξης για τον τίτλο κατασκευαστών, παραμένοντας στην 1η θέση για όλη τη διάρκεια της σεζόν, ενώ οι επίσημοι αναβάτες της Aprilia αγωνίστηκαν και για τον τίτλο αναβάτη μέχρι και τον τελευταίο αγώνα. Ως Διευθυντής του Τεχνικού Κέντρου Ανάπτυξης μοτοσυκλετών, είμαι διπλά ικανοποιημένος, αφού η RSV4 είναι ένα προϊόν που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του αγωνιστικού τμήματος με την παραγωγή. Η RSV4 είναι ένα μοντέλο-ορόσημο, που σκοπό έχει να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε κάθε αναβάτη, καθώς πρόκειται για την επιτομή της ιταλικής καινοτομίας. Ο αγώνας που πραγματοποιήθηκε στη Jerez είναι ο πρώτος μου ως διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος και για αυτό το λόγο θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όους εργάστηκαν - σε κάθε επίπεδο - για αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα, που μας καθιστά πρωταθλητές για ακόμη μία αγωνιστική σεζόν».
Η Aprilia, συμμετείχε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK το 2009, με την ανάπτυξη της καινοτομικής RSV4, η οποία έχει εξασφαλίσει στην αγωνιστική ομάδα 5 παγκόσμιους τίτλους μέχρι σήμερα. Με τον μοναδικό V-4 65° κινητήρα και πλαίσιο που προέρχεται από χρόνια εμπειριών στις αγωνιστικές πίστες, η σούπερ σπορ μοτοσυκλέτα της Aprilia, αποτελεί πραγματική αφετηρία για όλες τις μοτοσυκλέτες δρόμου του μέλλοντος. Η υπεροχή της μοτοσυκλέτας, ξεχώρισε από το ντεμπούτο της, καθώς κέρδισε στο WSBK 2010 και 2012 τον τίτλο κατασκευάστριας Εταιρείας και αναβάτη.

Συνολικά η συλλογή τίτλων της Aprilia στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, περιλαμβάνει πέντε παγκόσμιους τίτλους (2 τίτλους αναβάτη και 3 κατασκευαστή), ενώ έχει σημειώσει ήδη 38 νίκες, έχει κατακτήσει 93 βάθρα και 15 pole positions. Επιπλέον, η Aprilia μπορεί να υπερηφανεύεται για τους 52 παγκόσμιους τίτλους της (38 σε αγώνες MotoGP, 5 σε αγώνες Superbike και 9 σε αγώνες off-road ) που την καθιστούν μία από τις πιο νικηφόρες μάρκες μοτοσικλετών παγκοσμίως.
WSBK 2013 – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ

1. Aprilia 550 
2. Kawasaki 501 
3. BMW 443 
4. Suzuki 243 
5. Honda 236 
6. Ducati 185 
7. Yamaha 8 

WSBK 2013 – ΑΝΑΒΑΤΕΣ

1. Sykes (Kawasaki) 4472. Laverty (Aprilia) 424
3. Guintoli (Aprilia) 402
4. Melandri (BMW) 359
5. Davies (BMW) 290
6. Giugliano (Aprilia) 211
7. Fabrizio (Honda) 188
8. Baz (Kawasaki) 180
9. Rea (Honda) 176
10. Cluzel (Suzuki) 175






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου